19.05.06 Alltom02 tillskriver SBU, SXK och SWEBOAT m.m

19.02.05 Justitiedepartementet skriver till alltom02 att Morgan Johansson tillsatt ett uppdrag som ska redovisas den 29 augusti, någon närmare information om tidsplanen därefter finns inte. 2 namn på handläggare finns, erland.koch@regeringskansliet.se samt elin.tysklind@regeringskansliet.se. All korr med handläggarna samlas här (länk)

190302. Organisationen båtfolket skriver om saken i sitt nyhetsbrev. (länk)

Skickat till SBU, SXK och SWEBOAT. Som bekant så har regeringen initierat utvärderingen om promillelagen. Jag tänkte göra en artikel om detta hur de olika organisationerna ställer sig till detta, hur ni agerar. Av denna anledning önskar jag svar från Er. Mvh Ola Ljungberg/alltom02promillepasjon.se


Tidigare: Regeringen försöker ducka för att deras PM med alternativa fakta inte ska få hamna på skämskudde inför valet. Tidningen Skärgården skriver om saken – länk

Organisationen Båtfolket och SBU (BåtSverige) tillskriver regeringen gemensamt i ett öppet brev att följa regeringens beslut att utvärdera. Om det och mycket annat i Båtfolkets nyhetsbrev mars månad 2018 – länk

Interpellationsdebatt mellan Lars Beckman och Morgan Johansson – länk

GP-artikeln Beckman refererar till finns här – länk

Ett enat CU har onsdagen 8e november 2017 har enats om ett tillkännagivande att regeringen ska utvärdera lagen. LÄNK

Frågan igen är – vilken regering? – även denna gång.

Båtfolkets senaste nyhetsbrev om saken här.

Tidigare sjörättsdomare/ M-politiker Anti Avsan ansåg att promilleregeln borde inte ha införts. M blev överkörda. Den bör nu helt avskaffas anser M.


Sveriges riksdag “Lag om sjöfylleri behöver utvärderas” // Civilutskottets betänkande.

Att PM:t är faktaresistent och innehåller alternativa fakta framgår med all tydlighet, Länk sidan 8:
“Det kan också konstateras att Sveriges lagstiftning på området inte påtagligt skiljer sig från våra nordiska grannländers motsvarighet”
Detta visar dels att regeringen inte följt frågan noggrant vilket CU i alla år haft som skäl för att avslå motionerna, samt att regeringen inte ens vet vilken lagstiftning våra grannländer har.

De rödgröna i opposition då lagen skulle sjösättas krävde då som ett villkor att lagen skulle utvärderas. Det märkliga är att när de rödgröna sedan kom i regeringsställning så har de stretat emot vad de då anförde i opposition. Länk

Många kommentarer på FB. Livetombord som skriver om utvärderingen. Samma sak med Hamnen.se på FB.
Båtnytt.se på deras hemsida har ett kommentarsfält samt att man kan rösta om lagen ska ses över eller inte. I skrivande stund 98 “Ja” och 15 “Nej”.

Övriga artiklar om utvärderingen:

Caroline Szyber, ordförande CU: “Gå till botten med alkoholen på sjön”.

Mycket läsvärd artikel Skärgården.

SXK. En lite märkligt skriven artikel. SXK tar upp en undersökning där lagen är bra för att den är populär. Om lagar ska stiftas på populism och inget annat, som slukar resurser för att endast nykriminilasera en skötsam och ansvarstagande minoritet, hur tänker och resonerar man då? För var finns offren som föranlett nykriminilaseringen?

Tidningen skärgården. “Det är inte en dag för tidigt att landets lagstiftande församling nu tar ansvar för vad den ställde till med 2010.”

SBU tidning Båtliv. Civilutskottet debatterar sjöfylleri.

Båtliv 6/2017. Tre artiklar där även Båtfolket.se får en eloge.


SD tar upp lagen sidan 17. (LÄNK) SD vill att folk ska kunna nykriminilaseras “bara för att det är möjligt och inget annat” – i princip… Blir intressant, även följa övriga partier.