Anders Svensson, sjöräddningsskeppare på SSRS Arizona Söderhamn tog så illa vid sig att han sade upp sig från jobbet som räddnings-skeppare. Ur artikeln:

-Kustbefolkningen och Kustbevakningen är inte sams längre. De är ute för att jaga folk och inte hjälpa folk. Det har ställt till det.  >>Hela artikeln här<<

Kollega till SSRS-skepparen:
– Vi försöker avhålla oss från VHF-en så mycket som möjligt, vi vill inte ha med KBV att göra numera.


 


KBV får svar på tal om sin propaganda av båtfolket.se (LÄNK)
Och i MITTI-tidningarna (LÄNK
) samt kritik i tidningen Allehanda.se (LÄNK)


EN SOM BLIVIT ”BLÅST”- BERÄTTELSE – MED BILDER.


Juni 2014, dagar före midsommar, kommer sedvanlig propaganda från ett desperat KBV med extremt goda kontakter med SVT!

 


Även följande berättelse inkom samtidigt (men från annan källa) :
– 2a dagen lagen infördes (10-06-02) tog min kamrat båten till en krog i Karlstad, och tog ett par öl till maten.
Han blev nästan omgående stoppad av KBV. Utslag, transport till storbåten där evidenzerprov togs, exakt 0,2promille. Detta renderade i 26.000kr i böter.
Min kompis frågade – vad händer nu? Sätter ni mig i land, vad händer med min båt ? KBV svarade – Du kan ta båten, medans vi har handlagt detta så har du kommit under 0,2promille.


Och KBV tar i ända från golvet!

 


Ur Tidningen Skärgården 2008-10-02

Polisförbundet varnar: Rättsäkerheten i skärgården riskeras om KBV blir polishybrid
Skärgårdsbornas och båtfolkets rättsäkerhet sätts på spel om Kustbevakningens polisiära befogenheter ökar. Istället för att skapa en hybrid borde större satsningar göras på den riktiga sjöpolisen. Det hävdar polisförbundet som sågar utredningen om Kustbevakningens befogenheter.

Utredningen om Kustbevakningens rättsliga befogenheter har så stora brister att den inte bör utgöra grund till kommande lagändringar. Det skriver Polisförbundet i sitt remissvar på utredningen.
– Sverige har inte råd att ha två kårer varav den ena inte har kompetens men ändå ska jobba med samma saker som den andra, det säger Jan Karlsen, ordförande i Polisförbundet.


DN.se . Polis JO-anmäler KBV


Skärmdump. Krävs PLUS hos Sydöstran för att läsa artikeln.
2010 ville KBV visa sina nyvunna muskler. Det blev en riktig cirkus i Hammarbyslussen.  Artikel som pdf här


När en KBV-båt visar sig gör man sitt yttersta för att undvika att ens passera den – för man vet aldrig vad som kan hända. Men en sak kan man konstatera – ”Havets Hjältar” har verkligen tagit sina befogenheter på allvar.


 Norrbottenskuriren. ” KBV. Sluta jävlas med folket
KBV, Kenneth Neijnes, Vi har ett problem, vi uppfattas som arroganta och korthuggna.
– Jag är stolt över vad vi gör.
Sundsvall 12 Juli 2013: Kustbevakare smet från båtkrasch. 4a fördes till sjukhus med allvarliga skador. 


 Foto: Jan Olby

En båt med fem män krockade i natt med en bropelare i Selångersån. Båtens förare, som enligt uppgift till ST arbetar på Kustbevakningen, försvann direkt från platsen. Mannen eftersöktes av polisen hela natten utan resultat.


Bekämpade fylla på sjön – körde full.

Kustbevakningschefen uttalade sig i media mot sjöfylleri. I september tog en chef inom Kustbevakningen ett par burkar öl efter jobbet.
Sedan satte han sig i bilen. Och fastnade i en poliskontroll, enligt honom själv med 0,32 promille i blodet.

– Jag hade tagit två öl och var på väg hem när det hände. Det är ganska jobbigt det här, säger han.
Blev omplacerad Chefen har själv uttalat sig i media mot sjöfylleri.


www.fisheco.se, sportfiskeguiden Hans Nordin:

Av våra myndigheter förväntar vi oss ju att de ska tjäna allmänheten på ett sätt som inger förtroende, och känsla av respekt för hur skattepengarna brukas. Poliser sätter inte demonstrativt händerna på pistolen i sämsta machostil när de närmar sig en allmänhet för att utföra t e x en rutinmässig trafikkontroll. Varför måste Kustbevakningens personal kaxigt demonstrera sina pistoler i tid och otid? Och varför svarar en Kustbevakare på relevant fråga om detta att – ” det är för att du inte ska få för dig något!” En förbluffande kommentar minst sagt. På senare år har jag fått höra den ena mer märkliga historien efter den andra från sportfiskares möten med kustbevakning på ”pinnjakt” – i tjänsteutövande. Mycket skulle man kunna säga om de historierna – men inte att de präglas av smidigt och skickligt eller förtroendeingivande myndighetsutövande. Vad säger man t e x om att fiskare på is tvingades blåsa i alkotest i samband med besiktning av fiskekort!? Denne sportfiskare var spik nykter och medförde för övrigt inget fordon. Ren och skär förödmjukelse alltså./.


Dåligt omdöme Kustbevakningen.

 


KUSTBEVAKNINGEN EN DYR LEKSTUGAROBERT ASCHBERG 23 MARS 2014


Klicka på bilden om tips och olja till KBV hur ”bra” det fungerar.


Peter Magnussons satir-film. Missa inte slutet 21:25 in i filmen…

 

 CORNUCOPIA, GÄSTINLÄGG AV TOM HEYMAN. Hur mycket Kustbevakning behöver vi?
Se även ”mediarkivet”.


Relaterat: ”Öppet brev” till Kustbevakningen.
(S) politiker motionerar om KBV: En myndighet bör använda resurserna på ett mer ändamålsenligt sätt. Med anledning av det ovan anförda anser vi att regeringen bör göra en översyn av hur Kustbevakningen bedriver sitt uppdrag.