Även Transportstyrelsen ger politikerna bakläxa, precis som Sv. Livräddningssällsk. med flera.

 

 

Klicka på artikeln så kommer du till hela artikeln.Sjötendenser tema fritidsbåtliv statistik, analys och information från Transportstyrelsen 01/2015. Sidan 7 Länk till urklippet nedan så bekräftar T-styrelsen att utan en utvärdering så ökas inte sjösäkerheten. Svenska livräddningssällskapets (SSL) bakläxa till politikerna här


Men hur tänker och resonerar Transportstyrelsen? De skriver samtidigt i tidningen KRYSS (SXK) att sjöfolket är bra på att använda flytvästar. (länk) nedan urklipp från KRYSS.Alltom02 har därför ställt följande frågor till T-styrelsen/  Lars-Göran Nyström. Kopia har skickats till Jonas Ekblad samt GD Maria Ågren, samtliga har erbjudits kommentera. Endast Nyström har "svarat".
1. Enligt Transportstyrelsen så vistas ca 2,5 miljon personer på sjön. Fatala olyckor på sjön per år är ca 35-40st personer. Storleken på problemet blir då ca 0,00000X% vilket även tidningen Skärgården skriver om. (länk)
- Är detta rätt räknat Lars-Göran?
- Nej. ( men vill inte tala om hur man ska räkna på anmodan)
2. Olyckorna sker med små båtar i insjöar slår T-styrelsen fast (bild ovan) och hur mycket skulle då olyckorna "drastiskt" gå ned om folk använder flytvästar bättre och dessa var nyktra,  hur ska övervakning ske i Sveriges alla insjöar där de flesta olyckorna sker, med vilka resurser, till vilken kostnad? 
Samtidigt i tidningen Kryss (länk ovan) så säger ju T-styr att folk är bra på att använda flytvästar. Motsägelsefullt. Din kommentar?
- Ingen kommentar.
3. Ulf Hallström f.d chef på Sjöfartsverkets räddningstjänst åsikter (länk) sågar lagen. Håller du med Ulf:s åsikter? Om inte, vad skiljer och förenar er?
- Nej jag håller inte med Ulf:s åsikter. 
4. I SVD slår T-styr fast att "Sjöfyllerilagen missar dödsolyckorna" (Länk). Detta är vad kritikerna länge påstått. SWEBOAT, SBU och SXK kräver därför en utvärdering. Nu när T-styr sällar sig till kritiken att lagen missar målet, så är det allvarligt om inte T-styr offentligt ställer sig bakom att politikerna nu infriar sina löften - att utvärdera lagen. Lagen kom till för ökad sjösäkerhet, rättsväsendet höll inte med - nykterhetspolitik. Om inte T-styr offentligt ställer sig bakom en utvärdering [Sjöfylleriag missar målet] så bedriver ju då T-styr indirekt just - nykterhetspolitik - och verkar inte för ökad sjösäkerhet. Din kommentar Lars-Göran?
- Ingen kommentar.
5. Transportstyrelsen har påstått att den nya promillelagen på sjön har lett till minskade olyckor (länk) Nu skriver T-styr helt uppriktigt att lagen missar målet. T-styr har fått backat förut om sin propaganda (länk). En utvärdering kan därför ge många svar som förhoppnings kan leda till ökad sjösäkerhet och inte nykterhetspolitik. Kommer T-styr att uppvakta politikerna att be dem snarast infria sina löften om utvärdering?
- Ingen kommentar.
6. Polis och KBV har även hävdad att lagen haft effekt men nu nödgas även T-styrelsen inse att fakta är fakta, lagen har ingen effekt. Vilka ska vi nu tro på? T-styrelsen eller KBV/polis - att lagen gett effekt?
- Ingen kommentar.2010-11-24

Vi har tagit till oss din argumentation men har en annan uppfattning i frågan om nyttan av en lägre promille halt. Och vikten av varje liv som kan räddas.

Vänliga hälsningar
Katarina Ringels Brevsvar Socialdemokraterna

Upp till bevis nu politiker i och med vad Transportstyrelsen ovan skriver. Ostridigt är att sjöfyllerilagen missar målet och ni har lovat (länk) att utvärdera lagen många gånger om. Vad väntar ni på? - "för varje liv som kan räddas"- ökad sjösäkerhet var ju därför lagen kom till.

Eller är det som rättsväsendet slog fast - nykterhetspolitik - och att rädda liv -ökad sjösäkerhet - det är en bluff?
Är ni rädda för svaret av en utvärdering, att rättsväsendet har rätt? - detta ter sig som nykterhetspolitik. Oavsett, utan en utvärdering så har ni inga egentliga avsikter att rädda liv/ökadsjösäkerhet. Ni har heller nu i.om att även T-styrelsen slår fast att lagen missar målet inga fler bortförklaringar om utvärderingen att komma med. 

Och hur stora resurser ska förspillas till särintressen och nykterhetspolitiska morallagar, samtidigt som...


"Folk ringer 112 men vi kan inte komma" . "– Chefer säger lite mellan raderna att tänk på att toaletten inte är långt bort om ni råkar hitta ett beslag av narkotika."


GW 2012: Lättare att plocka pinnar genom att låta hundratusentals nyktra förare lämna utandningsprov än att finka vanliga busar. Lättare att omhänderta en vanskött hamster än att utreda en våldtäkt. Och så vidare, och så vidare med kursen stadigt bort från det som riktigt polis­arbete handlar om. 

GW 2008: För en gångs skull är det så enkelt att allt blir sämre och sämre hela tiden och inom några år kommer vi att befinna oss i det läge då polisen här i landet överhuvudtaget inte klarar upp några brott som anmäls av de vanliga medborgare som man förväntas skydda. Detta med undantag för deras insatser mot enklare trafikbrott och liknande där man ägnar sig åt att ”plocka pinnar” för att ge sken av att man ändå gör något. Kolla tusen bilförare, (nu båtfolket*) hitta en som tagit en pilsner för mycket till lunch. Och kampen mot brottsligheten går vidare. -Må Gud bevara landet.

(*alltom02promillepasjon.se not)

 

Click me

Viktig artikel

Lag utan legitimitet.
Professorer DN debatt.
-Frågan blir inte längre om var och en är nykter nog för sin syssla utan om någon har 0,2 promille! Det blir legitimt – formellt faktiskt ett åliggande – att kontrollen utsträcks till snart sagt envar som kan ha en roll för säkerheten ombord. Ska lagen tillämpas som den är skriven får vi alla räkna med påhälsning och blåsning ombord. 

(LÄNK) 

Senaste nytt!

Efter sommaren 2017 är det så pass mycket om lagen som händer och publiceras.
Mediaartiklar hamnar nu i "mediaarkivet". länk

17.06.04. GP. Så till lagstiftarna: utvärdera, som ni lovat! Och när ni fått svart på vitt att lagen är baserad på moralism och klåfingrighet snarare än på fakta - "ombestäm er!".


16.07.28. GP. Allt kan inte lösas med lagstiftning.
Innan vi ropar på lagstiftning, bör vi dock fundera på om det problem vi vill lösa är värt priset. Moraliska menings-
skiljaktigheter och brist på moraliskt ansvarstagande kan inte lagstiftas bort. De kan bara undertryckas till ett ganska högt pris.


16.07.23. Justitiedep. krav på KBV kräver att 0,2-lagen utvärderas.
Nu ställs press på utvärderingen!


16.07.23. Aftonbladet/KBV: "käkar du godis till sjöss? Du kan åka dit för sjöfylleri.
Inte helt bekymmersfritt för KBV att vara pralinpoliser


16.06.21. En skål för friheten!
"Men vi som inte vill bli räddade, vad ska vi göra? Det blir allt svårare att låsa dörren. För folkhälsopolisiära verksamheten har nu som ett zombievirus tagit sig in i Rosenbad"


16.05.03. KBV drar nitlott, hovrätten friar!
Rättsväsendet som var emot lagen friar hellre än fäller


16.05.03. Artikel Skärgården
Politikerna vägrar svara även denna debattör, ger därmed kritikerna mot lagen indirekt rätt!


16.05.02 Båfolkets nyhetsbrev
Hade 0,2, hamnar i en vansinneskarusell med KBV som ger sig på samtliga ombord. 22.000 i böter! 


16.03.14. Stig-Björn Ljunggren
(...) rodde (...) fick 30.000 i böter för sjöfylleri.


16.02.25. Steffo Törnqvist Nyhetsmorgon
Höj promillegränsen på sjön.


15.12.30. Tidningen Skärgården
Båtfolket: 0,2 på sjön är som 0,2 på övergångsställe.


15.12.19. Tidningen Skärgården
Eva Lindh (S) försvarar lagen med att hitta på.


15.11.13. Tidningen Skärgården 
Nej igen till översyn

 


15.11.04. Lagen debatteras
S politiker tar ut svängarna i talarstolen


15.10.11. KBV tar i från golvet!
Kort film.


15.10.02. Ulf Brunnberg till attack
Det är förjävligt att våra förtroendevalda inte har något som helst förtroende för oss


15.09.12. Ulf Elfving till attack
Politiker - titta på den rigida sjöfyllerilagen


15.08.27. ARTIKEL BÅTFOLKET
Kattens lek med råttan


15.08.09. SUNDSVALLS TIDNING 

ABSURD LAGSTIFTNING!


15.08.04. ARTIKEL BÅTFOLKET 

KBV, SPRITPOLISEN!


15.07.21. MITTI tidningarna
Denna artikel fick enorm spridning, även på internet


150428. Göran Gabrielsson i Expressen
Galet nykterhetskrav150427. (Sjö)-polisen leker katt och råtta, en pengafråga?
Trollingfiskade, 0,32 promille, 18 300kr i böter


150415. UTVÄRDERING NU I HÖST?
Kommer löftena att äntligen infrias?


150414. Nygammalt med SBU
Ordf. Bengt Gärde om sjöfyllerilagen


150324. Prof. M. Edenius
"Vi kan inte lagstifta bort riskerna med livet"


150312. Kritik mot KBV av Sjöfartstidningen
"SLÖSERI MED PENGAR"


Gammalt men "nytt"!
KMK OGILLAR LAGEN! IOGT ljuger


140923. Norska polisen säger NEJ till 0,2p på sjön !
"Lite olyckor med promille"


140911 Majoritet för översyn!
(S) nu bakom en översyn, visade sig vara enbart röstfiske!


Tidn. Skärgården
10meter i 3 knop kostade 25.000kr
på KBV´s anmodan!


Tidn. Skärgården
Skrämseltaktik av polis och KBV
till att bli absolutister!


Båtnytt idiotförklarar
BÅTSVERIGE!


Tidigare ""senaste nytt"

Klicka här